12 hier na online družinovky

O niektorých ste už asi počuli, o niektorých možno ešte nie. Dúfam, že aspoň niekomu tieto tipy pomôžu a aj v online priestore si užijete kopec zábavy. Odporúčam hry ešte pred družinovkou otestovať, poprípade si veľa z nich dokážete upraviť :D



Skribbl.io 

Som si istá, že o tejto hre ste už všetci počuli. Ak náhodou nie, je to hra, v ktorej jeden človek kreslí a ostatní hádajú. Výhodou je, že si dokážete taktiež vymyslieť aj vlastnú sériu slov (s nejakou tématikou). Skribbl.io som so svojou družinou vyskúšala, keď sme sa učili pochodové značky a určite odporúčam. Keď sú členovia vašej družiny starší a vedia dobre po anglicky, môžete to skúsiť posunúť ešte na vyšší level. :-)


Kahoot kvízy 

Kvízy cez stránku Kahoot majú hneď niekoľko výhod. Okrem toho, že si kvízy dokážete vyhľadať, dokážete si vytvoriť aj vlastné kvízy presne podľa vašich predstáv. Viete nastaviť k otázkam odpovede, časový limit, počet bodov získaný za správnu odpoveď a taktiež viete namiesto slovných odpovedí pridať výber z obrázkov. Tieto kvízy dokážete zazdieľať pomocou Zoomu, Discordu alebo čohokoľvek, cez čo sa na online družinovkách spájate. Rovnako viete prideliť čas, v ktorom si ľudia dokážu kvíz zahrať. Odporúčam vyskúšať oboje. Vytváranie týchto kvízov je naozaj jednoduché, nezaberie vám veľa času a kvízy aj tak vyzerajú skvelo a zabavia/otestujú vaše vedomosti.


Gartic phone 

Túto hru som objavila len nedávno a naozaj ma oslovila. Je to niečo podobné skribbl.iu alebo hre telefón. Píšete slová/vety a ostatní ich potom kreslia/píšu čo vidia nakreslené. Garantujem vám, že sa pri tejto hre určite nasmejete a zabavíte. (Pochopíte keď vyskúšate :D)


Halloween 2018 

Ste duch a pohybujete sa šípkami alebo myškou, pri čom zbierate plamienky. Hra sa hrá po tímoch a tím ktorý má na konci najviac plamienkov vyhráva. Pravidlá sú na začiatku vysvetlené ešte presnejšie. Táto hra je naozaj jednoduchá a nás na družinovkách bavila.


Kimova hra

Hranie tejto hry môžete spojiť s úlohou z príručky Prvý skaut. Vopred si pripravíte koláž obrázkov/fotiek, ktorú na družinovke všetkým na niekoľko sekúnd zazdieľate. Všetci čo hrajú potom majú nejaký čas, aby spísali všetky predmety/veci ktoré si z obrázkov/fotiek zapamätali. Môžete si pripraviť koláž naozaj všetkého. Ja mám odskúšané rôzne skautské predmety z KPZtky, vianočné/letné predmety, koláž školských potrieb ale najviac sa nám osvedčila koláž fotiek ľudí z nášho zboru. Možností je neúrekom.


2 truths 1 lie/2 pravdy 1 lož

Každý člen si pripraví 3 tvrdenia/zaujímavosti o sebe/svojej rodine..., z ktorých 2 sú pravdivé a jedno je klamstvo. Každý tieto tvrdenia prečíta a ostatní môžu hlasovať, ktoré tvrdenie je podľa nich klamstvo. Môžete využiť chat (v Zoome, Discorde...) alebo aj stránku https://www.strawpoll.me/ pomocou ktorej môžete veľmi jednoducho a rýchlo vytvárať anketky. Ak sa v družine už dobre poznáte, určite nájdete zaujímavosti/fakty ktoré o vás ostatní ešte nevedia, alebo poprípade sa môžete vopred dohodnúť a pripravíte si tvrdenia o nejakej určenej téme (napr. každý člen o nejakom štáte v Európe...).


Twister s kockou

Pri tejto hre (zameranej na rozhýbanie) budete potrebovať obyčajnú hraciu kocku, ktorou bude radca hádzať. Vopred si priradíte nejaký pohyb ku každému číslu kocky. (napr. 1-dotkni sa pravou rukou zeme, 2-dotkni sa ľavou rukou zeme, 3-dotkni sa hlavou zeme, 4-dotkni sa zadkom zeme, 5-zdvihni pravú nohu do vzduchu, 6-zdvihni ľavú nohu do vzduchu) Keď napríklad padlo číslo 1, dotýkate sa pravou rukou zeme a teraz 1 padne znovu, tak teraz pravú ruku zdvihnete do vzduchu. Dotýkate sa hlavou zeme a opäť padne 3, tak môžete hlavu zdvihnúť do vzduchu.... Úlohy pri jednotlivom čísle si vždy môžete upraviť/pozmeniť/prispôsobiť tak aby vám vyhovovali.


Šifrovací závod/súťaž

Pokiaľ ste s družinou už preberali morzeovku a iné šifry, tak šifrovacia súťaž môže byť skvelým nápadom. Zopakujete si de/šifrovanie formou hry. Vopred si pripravíte niekoľko rôznych zašifrovaných správ, ktoré budú ostatní lúštiť. Keď ich zazdieľate, môžete využiť chat/súkromné správy alebo na Zoome napr. rôzne reakcie podľa ktorých zistíte komu už sa podarilo správu rozlúštiť. Do tajnej správy môžete zašifrovať úlohu ktorú majú členovia družiny splniť, alebo otázku na ktorú majú zistiť odpoveď. Môžete túto aktivitu ešte viac prepracovať a vymyslieť k nej ešte niečo zaujímavejšie. Poprípade tento nápad viete použiť ako takú samostatnú družinovku, kedy pošlete členom svojej družiny tajné správy a namiesto online hovoru budú v čase družinovky dešifrovať tajné správy. Keď sa s tým pohráte, viete vytvoriť aj nadväzujúce úlohy. Za pokus to stojí. ;)


Online verzia hry Mestečko Palermo


Sochy

Radca pustí hudbu a ostatní členovia tancujú pokiaľ hudba nezastaví. Keď radca hudbu zastaví, úlohou ostatných je sa zastaviť a nehýbať sa/zmiznúť z obrazovky... Opäť si viete hru prispôsobiť. Táto hra je fajn na rozhýbanie napr. po dlhom sedení za počítačom.


Stratené ponožky (možno poznáte aj pod iným názvom)

Radca určí nejaký predmet a povie: Hľadám... napr. KPZtku a úlohou ostatných je čo najrýchlejšie priniesť daný predmet (v tomto prípade teda KPZtku). Viete si nastaviť čas dokedy musia predmet priniesť, alebo viete hrať na víťaztvo (čiže kto prinesie daný predmet ako prvý).


Kreslenie podľa opisu

Radca/iný člen družiny hovorí ostatným čo kreslia a naviguje ich. (Napr. Všetci nakreslia kruh, potom naňho jeden menší a najmenší a navrch štvorec...) Všetci čo kreslia (okrem človeka čo dáva pokyny) hádajú čo vlastne kreslia. (V tomto prípade to môže byť napr. snehuliak)




Autor: Sveťa
Posledná úprava: 2021-09-03 20:00:54